Recept shepherd’s pie van Annette Samsom

annetteIn het Jaarboek 2013 was er geen ruimte voor, daarom op de site het recept van Annette Samsoms shepherd’s pie uit de rubriek ‘Moeder, wat ben ik weer lekker bij je te gast’

Voor 4 personen. Verwarm de over voor op 180 graden. Vet grote hittebestendige schaal in. Ingrediënten:
250 gram rundergehakt, 1 ui
een paar wortels en bleekselderij stengels in stukjes gesneden
doperwten uit de diepvries
6 tot 8 aardappels
blik gepelde tomaten
jus poeder
zout, peper en kruiden naar keuze
geraspte kaas.

Werkwijze: aardappelpuree: schil en snij de aardappels in vieren, ongeveer 15 minuten koken.

Maak het vlees mengsel. Bak de ui in de olie doorzichtig (niet bruin), voeg de gehakt toe en bak deze kruimelig en bruin. Kook de wortels en de bleekselderij in een aparte pan 3 minuten in gezouten water.

Voeg doperwten uit de diepvries toe en breng dit weer aan de kook. Afgieten en mengen met het vleesmengsel. Voeg de tomaten toe, goed mengen en opwarmen (niet laten koken). Eventueel 1 dessertlepel jus poeder toevoegen (mengen met een klein beetje koud water). Pas op dat het niet te vochtig wordt. Schep in ruime platte schaal. Giet aardappels af, meng met wat zout, een klontje boter en eventueel 1 à 2 eetlepels melk. Door elkaar stampen. Schep de aardappelpuree boven op het vlees/groentemengsel. Maak met een vork wat pieken en strooi er geraspte kaas overheen. Plaats de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven of tot de aardappelen lekker bruin zijn geworden. Lekker met broccoli of een frisse groene salade.

Plaats een reactie